Wat een geweldige dag was het vandaag op onze school! We kregen bezoek van een echte programmeur, Hans Gelaude, die ons kwam leren hoe we zelf spelletjes kunnen maken met Scratch.

Hans gaf  ‘s middags een snelcursus voor de leerkrachten van L1 tot L3. Hij legde uit wat programmeren is en hoe je het kunt gebruiken om creatief te zijn en problemen op te lossen. Hij liet ons ook zien hoe Scratch werkt en hoe je er eenvoudige programma’s mee kunt maken. We waren allemaal onder de indruk van zijn kennis en enthousiasme.

In de namiddag was het de beurt aan de leerlingen van het derde leerjaar. Zij mochten onder begeleiding van Hans hun eigen spel programmeren in Scratch. Ze leerden hoe ze figuren laten bewegen, en acties konden toevoegen aan hun project.

Het was fantastisch om te zien hoe de leerlingen bezig waren met hun spel. Ze werkten samen, hielpen elkaar, experimenteerden, testen en verbeterden hun code. Ze toonden veel doorzettingsvermogen, creativiteit en logisch denken. We hoorden veel enthousiaste ooh’s en aah’s wanneer ze de volgende stap in hun programmeercode succesvol afrondden.

Aan het einde van de les mochten de leerlingen hun spel aan elkaar laten zien en spelen. Ze waren allemaal heel trots op hun resultaat en hadden veel plezier.

We willen Hans hartelijk bedanken voor zijn bezoek en zijn inspirerende workshop. We hebben veel geleerd en genoten van deze dag. We kijken al uit naar de volgende lessen programmeren.

Voor kinderen die hier graag meer lessen over volgen is er maandelijks CoderDojo in de bibliotheek in Zelzate waar ze ook gratis aan de slag gaan met jongeren en programmeren.